Tillbaka till alla evenemang

Workshop Gotland Makramé Aromaterapi Mindfulness

Workshop i makramé, aromaterapi och mindfulness.

En skapande och ljuvlig stund, söndag 11 juni kl 13:00 – 16:30

Varmt välkommen till Gotland på en återhämtande och kreativ workshop där du får stärka kropp och själ med mindfulness, meditation, aromaterapi, kristaller samt att tillverka din alldeles egna väggbonad i konsthantverket makramé.  

Under workshopen som hålls i Mikaelas underbar lada i Västerhejde, 10 minuter söder om Visby kommer du att lära dig makraméns grundknutar och tekniker som du sedan kan variera i det oändliga i dina framtida makramé-projekt. Din färdiga väggbonad, dekorerad med kristaller och väldoftande eteriska oljor blir till en magisk inredningsdetalj, fylld med positiv energi och det du välkomnar in i ditt liv.

Retreaten inleds med en kopp immunförsvarsstärkande ört-te och en guidad meditation som lugnar och tar oss till medveten närvaro och kreativitet.

Därefter öppnar Mikaela upp en ljuvlig värld för oss, fylld av kunskap kring eteriska oljor ur den växtbaserade livsstilen. Du får en inblick i hur du kan använda eteriska oljor för ditt välmående. Du får även tillverka en unik mist av eteriska oljor som du sen kan använda i din vardag. Misten blir din gåva som du får med dig hem.

Därpå håller Julie genomgång av grundknutar och mönster i makramé samt visar tips och trix som är bra att känna till när du börjar utforma och knyta din unika väggbonad.

Julie visar olika alster som inspiration och finns tillhands under hela workshopen för att hjälpa dig med teknikerna och att åstadkomma ett lyckat resultat. Efter workshopen tar du med ditt handknutna alster hem.

Julie har med ett litet urval av makrame´-garn till försäljning ifall du önskar köpa med dig och fortsätta knyta hemma. Makramé kan vara lite beroendeframkallande.

Inga förkunskaper behövs och alla åldrar är välkomna. Supertrevligt att göra tillsammans med någon som har en speciell plats i ens hjärta.

Ta med:
En gren, ca 55-65 cm att knyta din väggbonad från.
En sax. Skönt att ha en egen.

Plats Västerhejde Hunnelund 704

Tid Söndag 11 juni kl 13-16:30

Pris 650 kr/person

Anmäl dig genom att maila namn och telefonnummer till julie@kbtfabriken.se

Ett litet urval av garn ingår i kursavgiften. Materialkostnad tillkommer ifall du önskar köpa till kristaller eller mer garn.

Att knyta makramé är meditativt, terapeutiskt och framförallt väldigt roligt. Med dina händer, kristaller, organiska material, garn och knutar kan du skapa fantastiska konstverk.

Hjärtligt välkomna hälsar Mikaela och Julie

Tidigare evenemang: 8 maj
Tillverka din drömfångare
Senare evenemang: 1 juli
Makramé workshop på Butik Kalcit