Tillbaka till alla evenemang

Mindfulness & Yogaretreat på Riddersviks Gård


  • Riddersviks Gård 11 Riddersviks allé Hässelby, Stockholms län, 165 72 Sweden (se karta)

Långt bort från stadens höga puls är du välkommen till en fridfull, naturskön miljö med fri utsikt över glittrande Mälaren där du erbjuds djup vila och återhämtning. Kom i rofylld kontakt med dig själv och ta paus från arbete och vardag fylld med information, intryck, borden och att-göra-listor.

Välkommen på en vilsam och återhämtande helg där du under tre vårdagar ägnar dig åt att djupgående stärka kropp och själ med mindfulness, yoga, meditationer samt god och hälsosam mat i stillsamt varande på Riddersviks Gård med sin rogivande och unika atmosfär.  

Under helgen får du tillgång till kraftfulla strategier för att reducera stress och nå mer harmoni och balans i ditt liv. Dessa strategier kan du sedan direkt efter retreatens slut ta med dig tillbaka i din vardag, på arbetet, i familjen och i dina relationer – framförallt i relationen till dig själv.  

Du ökar din förmåga till avslappning, kroppskännedom, koncentration och självmedkänsla. Du blir bättre på att lyssna på dig själv, känna in dina behov samt att omsorgsfullt tillgodose dem. Vi gör övningar för att öka vår närvaro, inre energi, självkänsla och livsglädje.

Yogan under helgen kommer att serveras i form av MediYoga samt Yang/Yinyoga i tillåtande atmosfär med utrymme för din upplevelse och dina förutsättningar.  

Mindfulness kommer att genomsyra hela retreaten genom både teori och praktik. Du kommer att guidas i olika mindfulnessövningar och meditationer samt uppmuntras till att vara i ett tillstånd av närvaro och medvetenhet under hela retreaten.  

Maten är en viktig och central del i retreaten och du bjuds på hälsosam och välsmakande mat som du delvis får avnjuta i stillhet och tystnad för att på bästa sätt stödja kroppens självläkande funktioner. Du kommer att få inspiration och praktiskt träning i Mindful Eating genom en föreläsning och under alla våra måltider.  

Denna unika retreat-helg erbjuder dig gott om tillfällen för egentid i fullständigt lugn då du kan återhämta dig genom vila, promenader, ta ett uppfriskande dopp i vackra Mälaren, eller genom att bara vara. 

Praktisk information

  • Retreaten pågår från fredag 24 april kl 16.30 till söndag 26 april kl 15.00.

  • Alla kan delta och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, mindfulness eller meditation. 

  • Ta med sköna kläder och egen yogamatta om du föredrar det. Annars finns all yogautrustning att låna.

  • Det är fri tillgång till frukt, nötter, tilltugg, kaffe och te under hela retreat-helgen.

  • Utöver alla klasser, föreläsningar och aktiviteter finns möjligheten att boka 45 minuters massage och/eller kbt-samtal till en extern kostnad som betalas på plats med bankkort eller swish.

Pris: Priserna inkluderar all yoga, mat, boende, övningar, utrustning (yogamattor) och aktiviteter samt kursmaterial. För företag tillkommer moms.  

Enkelrum: 5200 kr / person

Del i dubbelrum: 4800 kr / person

Early Bird: Boka en plats innan 29 februari och få 600 kr i rabatt.

Boende: Vi kommer att bo i Riddersviks Gårds charmiga och unika hotellrum. Du kan välja enkelrum eller del i dubbelrum. www.riddresviksgard.se

Bokning: Maila till info@riddersviksgard.se Ange eventuella allergier och om du önskar enkelrum eller del i dubbelrum. Meddela oss gärna om det är något vi behöver veta för att möta dina behov på bästa sätt. 

Betalning och villkor:  Sista anmälningsdag är 14/4. Mer info om betalning fås via mail efter bokning. Anmälan är bindande men inte personlig.  

Frågor: Kontakta Ulrica på  ulrica@kbtfabriken.se  

Retreaten är ett samarbete mellan KBT-fabriken och GroundedMinds. Vi som håller i retreaten:

Åsa Chaikiat Stål - mindfulnessinstruktör, yogalärare, läkare och medicine doktor

Karin Chaikiat Sjödin - mindfulnessinstruktör, yogalärare och lärare

Ulrica Boajé - mindfulnessinstruktör, mediyogainstruktör, kognitiv beteendeterapeut och familjeterapeut

Hjärtligt välkomna önskar Åsa, Ulrica och Karin

Tidigare evenemang: 24 mars
Mindfulness & mindful Eating
Senare evenemang: 6 oktober
Mindfulness öppen klass/prova på